همایش مشترک اعضای هیات رئیسه اتاق تعاون اصفهان و مرکز داوران اتاق تعاون با حضور جناب آقای دکتر حیات مقدم، دبیر مرکز داوری اتاق تعاون ایران، در محل اتاق تعاون استان اصفهان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی
اتاق تعاون ایران، حبیباله بهرامی رئیس اتاق تعاون اصفهان، هدف از تشکیل این جلسه را تبادل نظر و دیدگاههای داوران با دبیر مرکز داوری اتاق تعاون ایران و همچنین طرح برخی مشکلات و محدودیتها در اجرای وظایف داوران اعلام کرد.
بهرامی به اهمیت توسعه و بهبود سیستمهای داوری در تعاونیها اشاره کرد و افزود: “یکی از اولویتهای ما، ارتقای کیفیت خدمات داوری و حل اختلافات با سرعت و دقت بالاست. این امر به افزایش اعتماد و اطمینان اعضای تعاونیها کمک میکند.”
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به چالشهای موجود در حوزه داوری، به تشریح نیازها و توقعات مرکز داوری اتاق تعاون استان پرداخت. وی بر لزوم هماهنگی بیشتر بین اتاق تعاون اصفهان و مرکز داوری اتاق تعاون ایران تاکید کرد و خواستار اجرای برنامههای آموزشی و تخصصی در این زمینه شد.
محمد حسن تبریزیان، دبیر اتاق تعاون استان اصفهان و مسئول مرکز داوری اتاق نیز گزارشی از چگونگی شکلگیری داوری در استان ارائه کرد و اظهار داشت: “با تعداد ۲ شعبه به وظایف خود عمل میکنیم و به لطف همکاری خوب دستگاه قضایی استان، موفقیت این اتاق را مدیون داوران با سابقه قضایی و قضات بازنشسته و همچنین به کارگیری داورانی که از قوانین تعاون اطلاع کافی دارند، میدانیم.”
وی اظهار داشت: ما نیازمند رویکردهای نوین و کاربردی در داوری تعاونیها هستیم. استفاده از فناوریهای جدید و برگزاری دورههای آموزشی برای داوران، میتواند به بهبود کیفیت داوریها کمک کند.”
در این همایش تعدادی از داوران حاضر در جلسه، دیدگاههای خود را بیان کردند و از دبیر مرکز داوری اتاق تعاون ایران خواستار ایجاد سیستم حداقلی برای تشریفات مرکز داوری اتاق شدند.
حیات مقدم دبیر مرکز داوری اتاق تعاون ایران نیز از تلاشهای بسیار خوب داوران اتاق تعاون اصفهان تشکر کرد و افزود: “مرکز داوری اتاق تعاون اصفهان با دارا بودن داوران مجرب، جزء اولین اتاقهای کشور است. همه ما در خدمت تعاونگران هستیم و بنابر این است که بخش تعاون، ۲۵ درصد اقتصاد کشور را عهدهدار شود؛ زیرا تاکید مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴، رسیدن سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد میباشد.”
وی اضافه کرد: “داوری در ایران سابقه ۱۱۴ ساله دارد و متأسفانه فراموش شده بود. اما به لطف توجه مرحوم آیتالله شاهرودی، این موضوع در حال شکوفایی و رشد میباشد. همچنین بنابر اطلاع واصله، معاونتی در قوه قضائیه در این زمینه در حال شکلگیری است که بسیار موثر خواهد بود. انشاءالله قرار است در کلیه قراردادها الزاماً داوری قید شود و داوری باید تخصصی و صنفی باشد.”
وی با اشاره به اهمیت داوری افزود: “در قرآن مجید پیرامون داوری در حل اختلاف زناشویی امر شده است و این نشاندهنده اهمیت موضوع است. بر اساس شنیدهها، لایحهای در حال تهیه است که به دنبال داوری حرفهای در قوه قضائیه میباشد.”