رئیس اتاق تعاون استان اصفهان اصفهان گفت: موافقت اصولی نخستین دهکده لجستیک (بندر خشک) کشور در اصفهان، در ستاد مراکز لُجستیک وزارت راه و شهرسازی به تصویب رسید.
به گزارش پایگاه خبری اتاق تعاون ایران، حبیب اله بهرامی رئیس اتاق تعاون استان اصفهان اظهار داشت: ایجاد بندر خشک در اصفهان توسط اتاق های تعاون و بازرگانی استان در سال ۱۳۹۳ پیشنهاد و به این منظور شرکت بین المللی لجستیک راه ابریشم با سرمایه گذاری اتاق های تعاون و بازرگانی، شهرداری و تعدادی از تعاونی های استان تاسیس شد ولی از آن زمان باوجود پیگیریهای مختلف در خصوص صدور مجوز، نتیجه عملیاتی حاصل نشده بود که با مدیریت جدید استان و پیگیری های استاندار محترم این مهم به سرانجام رسید.
وی با توضیحی در خصوص لزوم ایجاد دهکده لجستیک (بندر خشک) اظهار داشت: توسعه کارخانجات، صنایع جدید و افزایش میزان عرضه و تقاضای کالای مرتبط با حمل ونقل دریایی و موقعیت منحصر به فرد اصفهان که در کریدور شمال جنوب و شرق و غرب واقع گردیده، گسترش بندر و مسیرهای انتقال کالا به بنادر را ضروری می کند.
عضو هیات مدیره شرکت بین المللی لجستیک راه ابریشم افزود: بندر خشک پایانه ای ترکیبی در پس کرانه است که به بندری ساحلی متصل است. تجهیزات لازم و کـافـی بـرای مواجهه با تردد ناشی از چندین شیوه حمل ونقل اعم از جاده ای، ریلی و هوایی در آن در نظر گرفته شده اند و مشتریان می توانند کالاهای شان را با استفاده از این شیوه ها به آن محل ارسال کنند و یا از آن تحویل بگیرند.
بهرامی گفت:علاوه بر خدمات پایه ای که پایانه های سنتی کالا در پس کرانه ارایه می دهند، خدماتی نظیر بسته بندی، انبارسازی کالا، نگه داری از کانتینرهای خالی، تعمیرات کانتینر، امور گمرکی و ترخیص و پشتیبانی کالا نیز در بنادر خشک ارایه می شوند.
بهرامی به مهم ترین دستاوردهایی که از راه اندازی بنادر خشک حاصل می شود اشاره نمود و گفت: کاهش کلی هزینه های حمل ونقل،ترغیب به استفاده از راه آهن و در نتیجه خسارت کمتر به محیط زیست، تقویت وضعیت بنادر در زنجیره های حمل ونقل، کاهش نیاز به خرید اراضی گران قیمت در نواحی شهری حاشیه بندری، کاهش قابل توجه گره های تردد در معابر شهری و دروازه ای به علت انتقال شیوه حمل ونقل جاده ای به ریلی از جمله مهمترین مزایای ایجاد بندر خشک می باشد.
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان خاطر نشان کرد: مقرر شده، عملیات اجرای دهکده لجستیک (بندر خشک) در منطقه شرق اصفهان با مساحت ۷۲۹ هکتار نزدیک ایستگاه راه آهن سیستان و جنب منطقه ویژه اقتصادی شرق اجرا شود.
بهرامی افزود: تلاش میشود در فاز نخست پروژه تمامی امکانات و خدمات زیربنایی از جمله خدمات لجستیک پایه شامل تاسیسات اتصال به خطوط ریلی کشور، بارگیری، تخلیه، جابه جایی بار، نگهداری و انبارش، انبار خشک فله، مخازن ویژه مایعات، انواع سردخانهها، باراندازهای ویژه خطوط ریلی، ترمینال کانتینر و همچنین خدمات ارزش افزوده شامل فضاهای اداری، گمرک، دفاتر شرکتها و بهره برداران، صنایع بسته بندی، مجموعه تعمیرگاهها و خدمات خودرویی، محوطههای باربری های خرد و نیز کلیه واحدهای مالی، تجاری و رفاهی وابسته لحاظ شود.